Boeren zeilpraam

Zeilen met een boeren zeilpraam

De boeren zeilpraam is een schip met een lengte van ongeveer 10 meter en is geheel open. U zit dicht bij het water en ervaart intens zon, weer en wind! Daarnaast helpt u de schipper met het bedienen van het roer, de zeilen en de zwaarden. Doordat de zeilpraam weinig diepgang heeft, is het mogelijk alle mooie plekjes in Friesland te ontdekken. U vaart de zeilpraam met een totaal van maximaal 12 personen per schip.

Geschiedenis van de boeren zeilpraam

Vroeger gebruikten boeren een praam voor het transport van dieren, mest en stro van en naar het land. Nu gebruikt een boer de praam niet meer voor het werk, maar als vrijetijdsbesteding. Er zijn zeilende schepen van gemaakt. Met als resultaat een geweldig stoer zeilschip dat zeer geschikt is voor het zeilen op de Friese meren.

Uw uitje of event met een boeren zeilpraam

De zeilpraam kan ingezet worden bij verschillende type uitjes. Zo is de zeilpraam geschikt voor een zeiltocht met het team of bedrijf in Friesland maar ook als snel wedstrijdschip tijdens een zeilregatta met relaties.

Wie gingen u voor aan boord van de boeren zeilpraam?

Uit-Zeilen organiseert al vele jaren zeiluitjes en events aan boord van haar zeilpramen. Laat u overtuigen door de ervaringen van de gasten die u voor gingen aan boord van een Friese boeren zeilpraam. Lees via de ‘over ons‘ pagina mee over de mensen achter Uit-Zeilen.

Vrijblijvend meer informatie aanvragen? Neem contact op met onze zeilers op kantoor

+31 (0)85 401 2211

Vrijblijvend meer informatie aanvragen
9 5 Boeren zeilpraam Boeren zeilpraam Uit Zeilen verzorgt elk jaar opnieuw een prachtige regatta voor AVEX! Menno van Sloten AVEX Lees meer reacties