Skutsjesilen

Actief skutsjesilen in Friesland

U gaat skutsjesilen op echte IFKS wedstrijd skûtsjes. Deze schepen zijn gemaakt om snel te zeilen. U zal de schipper dan ook actief moeten helpen met het zeilen van deze prachtige schepen! Door het afwisselen van de taken kunt u tijdens het skûtsjesilen ook lekker ontspannen op het dek. Er zijn 12 en 18-persoons skûtsjes.

Skûtsjesilen; van vracht naar (recreatieve) wedstrijden

Het skutsje zeilen vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw. Naast het vervoeren van vracht zeilden de schippers wedstrijden tegen elkaar. Halverwege de vorige eeuw worden de skûtsjes recreatief en wedstrijdmatig gebruikt op de Friese meren. Alle zeilmanoeuvres gebeuren nog handmatig. Er is eigenlijk niks veranderd in de afgelopen 100 jaar!

Uw dag of weekend skûtsjesilen

Uit-Zeilen beschikt over twee type skûtsjes. De eerste zijn geschikt voor dagtochten. U gaat actief aan de slag tijdens een dag of dagdeel aan boord. Dit zijn de skûtsjes die voor de wedstrijden worden gebruikt. De andere zijn ook geschikt om in te overnachten en kunnen dan ook gebruikt worden voor meerdaagse uitjes.

Wie gingen u voor aan boord van onze skûtsjes?

Wanneer u een activiteit gaat ondernemen wilt u er zeker van zijn dat alles zo goed als mogelijk is geregeld. Bij Uit-Zeilen denken we er net zo over! Skûtsje zeilen én organiseren is onze passie. Bekijk de ervaringen van onze gasten aan boord van de skutsjes tijdens het zeilen op de Friese meren.

Vrijblijvend meer informatie aanvragen? Neem contact op met onze zeilers op kantoor

+31 (0)85 401 2211

Vrijblijvend meer informatie aanvragen
9.5 5 Skutsjesilen Skutsjesilen We kunnen terugkijken op een fantastische dag. Het was een geweldig 30-jarig jubileumfeest! Artje van Maren Profile Car & Tyreservice Nout Lees meer reacties