Heeg

Heeg: een gastvrije locatie!

In Heeg voelt u zich meteen welkom. Dit centrum voor de watersport staat bekend om z’n gastvrijheid. Door de vele restaurants is er altijd een locatie die aan uw wensen voldoet. Vanuit de stad zit u direct op het Heegermeer, één van de grootste en mooiste meren in Friesland. Laat u verrassen door deze mooie en gezellige locatie en start uw skûtsjesilen hier in Zuid-west Friesland..

Bekijk de arrangementen op de Friese meren Alle arrangementen van dag(deel) tot meerdere dagen

Historie van Heeg

Van oudsher is Heeg een visserij- en handelsdorp. Dit verleden is nog goed te zien in de oude dorpskern. Heeg kende een levendige palinghandel. Bijna alle handel en vervoer gebeurde over het water. Zo’n honderd jaar geleden was Heeg in de winter dan ook nauwelijks bereikbaar via het land. Deze historie is nog steeds voelbaar in in het dorp zelf en bij het recent ingerichte bezoekerscentrum.

  • Skûtsje zeilen met collega's op de friese meren vanuit Heeg
  • Vrijgezellenfeestje zeilen op de Friese meren opstapplaats Heeg
  • Skûtsjes afgemeerd bij een eiland in de friese meren dicht bij Heeg
  • Wedstrijdzeilen met collega's op skûtsjes vanuit Heeg
  • Zeilpramen in de haven van Heeg voor een bedrijfsuitje zeilen
  • Mooi Hollands plaatje bij Heeg tijdens bedrijfsuitje zeilen
  • Familieuitje zeilen vanuit Heeg op de Friese meren
  • Lunchen op een eiland in de friese meren bij Heeg met collega's
  • Ontspannen zeilen met vrienden vanuit Heeg

Zeilen, eten, drinken en overnachting

Heeg beschikt over vele restaurants, een hotel en een herberg. Afhankelijk van uw wensen en de groepsgrootte bepaalt Uit-Zeilen de juiste locatie voor uw zeilactiviteit op de Friese meren. Bekijk onze arrangementen voor meer inspiratie!

Vanuit Heeg wordt er gezeild met skûtsjes en zeilpramen. Beide schepen hebben hun specifieke eigenschappen. Zo kan er voor verschillende type groepen altijd een geschikt schip worden gevonden.

Vanuit Heeg kunnen we ook programma’s op maat maken met diverse activiteiten in combinatie met het zeilen. Denk bijvoorbeeld aan Pitch & Putt, Solex rijden, Flyboarden, Waterskieen, Kaatsen of Fierljeppen.

Ook kunnen we roulatieprogramma’s maken waarbij we groepen splitsen en halverwege wisselen. Dit is qua prijs erg interessant. Benieuwd naar de mogelijkeheden? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend meer informatie aanvragen? Neem contact op met onze zeilers op kantoor

+31 (0)85 401 2211

Vrijblijvend meer informatie aanvragen
8.2 5 Heeg Zeilen Friese meren Alle medewerkers van Jeveka hebben ontzettend genoten van het weekendje in Sneek. De organisatie was top. Aanrader ! Tiny Collewijn Jeveka Lees meer reacties
9.8 5 Heeg Zeilen Friese meren Meerdaags event voor 120 personen in samenwerking met Uit-Zeilen. Flexibiliteit, enthousiasme en jarenlange ervaring kenmerkt Uit-Zeilen. Marjolein Partner Event Bureau Lees meer reacties